Pensiunea Paraul Rece este localizata in inima Muntilor Fagaras, pe Valea Avrigului, la 30 lm de Sibiu si aproximativ 300 km de Bucuresti.
Pensiunea are o suprafață utilă de 760 m2, fiind compusă din 3 nivele: subsol, parter, etaj 1 și mansardă. La subsol, este amenajată o sală cu masă de biliard dedicată clienților și o cameră tehnică.
Pensiunea dispune de 10 camere de oaspeți luminoase și cu o vedere superbă către munți.
Descriere camere:
Grup sanitar propriu, televizor, telefon, internet wireless și balcon.
Descriere facilitati:
10 camere, zona dedicata relaxarii cu semineu, minibar (expresor de cafea, fierbator, masina de gheata, dozator de bere), minibiblioteca (cu carti pentru copii si adulti), loc de servit masa cu o capacitate de 50 locuri, bucatarie complet utilata, piscina interioara incalzita, teren sintetic cu utilizare multipla (forbal, baschet, volei, tenis de camp), sauna finlandeza, ciubar cu apa calda, loc de joaca pentru copii, parcare privata, sala de conferinte cu capacitate 50 locuri, terasa cu BBQ.
Locatie:
Pensiunea Paraul Rece este localizata in inima Muntilor Fagaras, pe Valea Avrigului, la 30 lm de Sibiu si aproximativ 300 km de Bucuresti.
Indicatii auto:
Accesul se face din drumul European E68, în dreptul localității Avrig. Din orașul Avrig mergi pe DJ 105F, înspre Munții Făgăraș, la aproximativ 7 km ai ca reper Cabana Ghiocelul după care, la 400 m faci dreapta traversând podul peste Raul Avrig și...GATA!
Atractii turistice:
Fortificația medievală de la Avrig-Racovița
Un cimitir de incinerație daco-roman la Bradu, secolul II– III e.n., unul din cele mai mari de acest fel din țara.
O așezare rurală daco-romană (de mici dimensiuni), sec. II–III, între Bradu și Săcădate, necercetată arheologic
Palatul de vară Brukenthal, construit în 1771 în stil baroc, ca reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei.
Biserica Evanghelică-Lutherană (construită în 1270–1280 șifortificată în secolul XVI). Portal cu reliefuri figurative.
Biserica Ortodoxă, cu picturi murale (construită în 1762), pictată de Frații Ionașcu și Pana, fresce interioare și exterioare de o deosebita frumusețe.
Muzeul etnografic.
Casa memorială „Gheorghe Lazăr”.
Bustul lui Gheorghe Lazăr, operă a sculptorului C. Medrea
Trasee montane:
★ Avrig – Izvorul Florii – Suru – Lacul
★ Avrig – Poiana Neamțului – Cabana Bârcaciu – Negoiu
★ Avrig – Poiana Neamțului – Cabana Bârcaciu – Lacul Avrig